[rstr_selector]

11 beba za 24 časa

PORODILIŠTE

bebee-servis-obrDan počinje izuzetno lepim vestima iz porodilišta koje nas obaveštavaju da je u toku proteklog dana i noći u dva porodilišta našeg okruga rođeno 11 beba. Tačno toliko novih stanovnika je Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođeno je pet devojčica i tri dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena su tri dečaka od kojih su dvojica blizanci.

ELEKTROSDNABDEVANJE

dalekovod-servis-obrKako je saopšteno u Elektrodistribuciji Ivanjica danas će od 9 do 14:00 časova usled planiranih radova na niskonaponskoj mreži bez električne energije biti potrošači Priličkog polja. Prema informaciji iz Elektrodistribucije Gornji Milanovac danas i sutra od 9.00-14.00 bez struje će biti Carevića naselje kod „Pečata“, odnosno od 9.00-11.00 Takovo kod škole i naselje Paunovića polje, a do 14 časova Sinoševići, zaselak Mrđenica i deo prema auto-servisu „Raćo“. Dežurni dispečeri u Čačku i Guči saopštavaju da je na ovim područjima elektrosnabdevanje uredno.

VODOSNABDEVANJE

voda-sevis-obrPrema saopštenju iz čačanskog „Vodovoda“ bez vode su potrošači u Rošcima, potes „Glavaj“, u Ulici Hajduk-Veljkovoj i Ulici Braće Gudurića  zbog kvara na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. U komunalnom preduzeću u Gornjem Milanovcu saznajemo da će od 8.00 do 12.00 sati bez vode, zbog radova na mreži, biti stanovnici ulica: Vuka Karadžića, Prvomajske, Rada Končara i Gospodar Jevremove.
Prema informacijama iz komunalnih preduzeća u Ivanjici, Guči i Lučanima kvarova na vodosistemu u ovim opštinama nema, a neće biti ni radova zbog kojih bi voda vila planski isključena.

GREJANJE

grejanje-servis-obrDaljinsko grejanje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči danas funkcioniše bez problema. Nema kvarova na mreži, a neće biti ni planiranih prekida u isporuci toplotne energije.

 

HITNA POMOĆ

hitna-pomoc-servis-obrLekari čačanske Hitne pomoći u toku prethodna 24 časa obavili su 32 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 21 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 21 ambulantni pregled i 14 kućnih poseta, dok su ivanjički lekari intervenisali 58 puta od čega 4 puta na terenu.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Basic RGBBiometeorološka situacija je relativno nepovolјna za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje psihički osetlјivim osobama i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolјa i pojačana nervoza su očekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna opreznost.

POLICIJSKA UPRAVA

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja vozila u Čačku od 14 do 18 časova, do 14 časova u Parmencu i u Ivanjici do 16 časova.

 

 

Поделите вести