[rstr_selector]

13 udesa tokom vikenda

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda na putevima Moravičkog okruga dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda. U sedam saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile na području Čačka osam osoba je tadobilo lake telesne povrede. U četiri saobraćajne nezgode zabeležene na teritoriji opštine Gornji Milanovac jedna osoba je lakše povređena, dok u po jednoj nezgodi koje su se desile na podučjima Ivanjice i Lučana nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00 do 14.00 časova na području Gornjeg Milanovca i od 9.00 do 16.00 časova na području Ivanjice.

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Gornji Milanovac bez električne energije od 9.00 do 14.00 časova danas će biti stanovnici sela od Družetića prema Bogdanici, Kamenici i Gojnoj Gori. Ivanjička Elektrodistribucija saopštila je da će bez struje od 10.00 do 13.00 časova danas biti desna strana Malih Erčega. Teritorije Čačka i Dragačeva danas neće imati prekida u snabdevanju električnom energijom, kažu nadležni.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, stanovnici Moravičkog okruga danas neće imati problema sa vodosnabdevanjem. Trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Grejanje

grejanje-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku u toku prethodna 24 časa u ordinaciji su pregledali 32 pacijenta i još 55 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 39 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 100 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOčekivana promena biometeoroloških prilika neće prijati osetlјivim osobama. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog očekivanog zahlađenja.

Porodilište

bebee-servis-obrPoslednju radnu sedmicu novembra počinjemo sa pet lepih vesti. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u poslednja 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka i dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Поделите вести