Претрага
[rstr_selector]

144 hitne intervencije za 24 časa

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrNa području Moravičkog okruga u prethodna 24 časa zabeležene su 144 intervencije u tri službe hitne medicinske pomoći, odnosno šest intervencija u jednom satu. Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ambulanti pregledali 24 pacijenta i još 39 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 27 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 45 puta od čega 4 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema rečima dežurnih dispečera u čačanskoj Elektrodistribuciji, danas će od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti potrošači naselja Potok u Donjoj Gorevnici i naselja u blizini škole „1.oktobar“ u Donjoj Ježevici zbog radova na niskonaponskoj mreži.  Na područjima Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Dragačeva nema kvarova niti planiranih radova na elektromreži.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU ulici Radovana Bogetića došlo je do pucanja vodovodne cevi, saopštio je „Vodovod“ Čačak. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova,a moguće je kratkotrajno isključenje sa vodovodne mreže do popravke kvara. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno, baš kao i u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Guči.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistem daljinskog grejanja u Moravičkom okrugu funkcioniše bez problema. Prema rečima nadležnih u toplanama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Guči isporuka toplotne energije neometana je kvarovima i radovima.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Zadržava se hladno vreme i u skladu sa tim biometeorološki uticaj od prethodnog dana. Tako, izvestan oprez se preporučuje osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim obolјenjima kao i astmatičarima, dok osetlјive osobe mogu da imaju reumatske bolove, glavobolјu a sa time i smanjenje radne sposobnosti. U saobraćaju je neophodno povećanje pažnje.

Porodilište

beba-1-servis-obrDrugi radni dan u ovoj sedmici donosi nam šest lepih vesti. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i četiri dečaka, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku i u njoj su dve osobe zadobile lake telesne povrede.

Radarske kontrole biće danas raspoređene na sledećim lokacijama: Čačak 7.00-14.00, Preljina i Ivanjica 7.00-17.00 i Gornji Milanovac 8.00-16.00.

Поделите вести