Претрага
[rstr_selector]

Šest saobraćajnih nezgoda u toku vikenda

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda na području Moravičkog okruga dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda. U tri nezgode koje su se dogodile u Čačku četiri osobe su zadobile lake telesne povrede. U dve nezgode u Lučanima tri osobe su lakše povređena, dok u jendoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja širom Moravičkog okruga: 7.00-18.00 Čačak,  14.00-18.00 Preljina, 8.00-16.00 Ivanjica i 10.00-16.00 Gornji Milanovac.

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrGornjomilanovačka Elektrodistribucija za danas je najavila isključenje struje od 8.00 do 15.00 časova u Gornjim Branetićima, zaseoci Poljane i Boblija zbog radova na niskonaponskoj mreži. Prema najavi iz ivanjičke Elektrodistribucije danas će od 8.00 do 14.30 bez struje biti stanovnici Ulice Nikole Rabrenovića.  Na područjima Čačka i Dragačeva elektrosnabdevanje je uredno i bez planskih isključenja struje.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrKako je saopštivo „Vodovod“ Čačak, u Ulici Ratka Parezanovića br.34. došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniranu u toku prepodneva, a moguće je kratkotrajno  isključnje sa vodovodne mreže do popravke kvara u pomenutoj ulici. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Prema informacijama iz Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Guče u ovim opštinama nema kvarova i neće biti isključenja vode.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistem daljinskog grejanja danas funkcioniše bez radova i planskih isključenja. Kako saznajemo u toplanama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči isporuka toplotne energije je uredna i nesmetana.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari čačanske Hitne pomoći su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 30 pacijenata i 35 puta izlazili na teren. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavili su 43 ambulantna pregleda i 10 kućnih poseta, dok su lekari ivanjičke Hitne pomoći intervenisali 93 puta od čega 5 puta na terenu, a 3 pacijenta su transportovana u Opštu bolnicu u Čačku.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrNa većinu hronično obolelih biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa cerebrovaskularnim i srčanim tegobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i reumatski bolovi. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Porodilište

bebee-servis-obrU Moravički okrug u toku proteklog dana i noći stigla su četiri nova stanovnika. Prema vestima iz čačanskog i gornjomilanovačkog porodilišta radi se o izjednačenom broju pripadnika muškog i ženskog pola. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i jedan dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu na svet je došao jedan dečak.

Поделите вести