[rstr_selector]

211 hitnih intervencija za 24 časa

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari službe Hitne medicinske pomoći u Čačku u toku prethodna 24 časa u ordinaciji su pregledali 31 pacijenata, a na teren su izlazili 47 puta. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 22 ambulantna pregleda i 11 kućnih poseta. Ivanjički lekari intervenisali su 100 puta od čega 3 na terenu, a 3 pacijenta upućena su na dalje lečenje u čačansku bolnicu i jedan u ivanjički stacionar.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrBez električne energije danas će od 10.00 do 14.00 časova biti potrošači u Brđanima i Milićevcima zbog radova na dalekovodu, saopštila je Elektrodistribucija Čačak. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu najavile su za danas isključenja struje od 9.00 do 16.00 časova za sva sela od Klatičeva prema Ljutovnici, Šilopaju, Mutnju, Vrnčanima i Donjim Branetićima, odnosno od 9.00 do 15.00 u Starčića naselju na Popovića putu u Brusnici. Iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu najavljuju da će od sutra, 25.oktobra do 28. oktobra svakog dana od 9.00 do 16.00 časova bez električne energije biti stanovnici gornjeg kraja Ljevaje. Takođe, u sredu, 26.oktobra gornjomilanovački električari radiće i na trasi od Beršića prema Ločevcima, Takovu i Paunovića polju od 9.00 do 10.00 i od 15.00 do 16.00 časova. Prama najavi iz Elektrodistribucije Ivanjica danas će od 9 do 14.30 bez struje biti područja Marjanovića i Gliječa. Zbog kvarova ovog prepodneva na području Elektrodistribucije Guča bez struje su stanovnici Milatovića i Velesa. Kvarovi će biti otklonjeni u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrVodosnabdevanje u Moravičkom okrugu ovog ponedeljka je uredno. U Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Guči nema kvarova na vodovodnoj mreži, a nema ni planiranih radova zbog kojih bi voda bila isključivana.

Grejanje

grejanje-servis-obrSistem daljinskog grejanja na području Moravičkog okruga funkcioniše bez problema. U toplanama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči saznajemo da nema kvarova na sistemu niti bilo kakvih drugih problema u isporuci toplotne energije.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za hronične bolesnike i meteoropate. Izvestan oprez se savetuje osobama sa psihičkim i srčanim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti glavobolјa i promenlјivo raspoloženje, naročito u košavskom području. Preporučuje se pojačana opreznost svim učesnicima u saobraćaju.  

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrPrvi radni dan u poslednjoj sedmici oktobra počinje sa jednom, ali vrednom vešću. U porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku proteklog dana i noći nije bilo porođaja, ali je zato u porodilištu u Čačku rođen jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog vikenda na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe u Čačku i u njima su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Raspored radarskih kontrola u našem okrugu danas je sledeći: 7.00-14.00 Preljina-Majdan, 14.00-18.00 Čačak i 8.00-16.00 Ivanjica.

Поделите вести