[rstr_selector]

260 pregleda u službama hitne pomoći za 24 časa

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrJuče, zbog praznika, nisu radili domovi zdravlja, pa su svi pacijenti pregledani u službama hitne medicinske pomoći. Zbog toga je u našem okrugu u poslednja 24 časa u službama urgentne medicine bilo čak 260 pregleda. Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 38 pacijenata i još 31 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 49 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 132 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

tuzni-smajli-servis-obrOčekivana biometeorološka situacija danas može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa anginom pektoris i hipertenzijom. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Prvog radnog dana posle uskršnjih praznika treba očekivati povećan broj vozila na putevima u našoj zemlji, naročito na saobraćajnicama unutar gradova i na prilaznim putevima svim većim gradovima. Ali, nasuprot tome, van većih gradskih sredina očekuje se umeren intenzitet saobraćaja i dobra prohodnost puteva prvog i drugog reda. Pri tom, prema najavama meteorologa, imaćemo i povoljne vremenske prilike za vožnju. Ipak, moramo vas podsetiti na radove koji mogu biti uzrok sporije vožnje, čekanja na putu ili traženja alternativnog pravca. Radovi na pojačanom održavanju kolovoza na putu Pakovraće – Kratovska stena nastavljaju se danas i trajaće do 20. juna. Saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila. Vozači mogu koristiti alternativne putne pravce preko Markovice i Guče. Podsećamo i da će do 1.juna trajati radovi na putu Topola – Rudnik. Radovi se odnose na periodično održavanje, a vozila se naizmenično propuštaju. Na snazi je zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t. Naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje i na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, gde se izvode radovi na redovnom održavanju puta. Ovi radovi trajaće do 13.aprila.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, u Trbušanima kod Komune ovog jutra nema vode zbog pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati, čime će i snadbevanje u okolnim ulicama biti normalizovano. U „Vodovodu“ kažu i da je u ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom redovno. U gornjomilanovačkom komunalnom preduzeću, saopšteno je da će do 13.00 časova bez vode biti potrošači u Beršićima, dok su ostali delovi grada i okoline ovog jutra vodom uredno snabdeveni, a trebalo bi da tako ostane i tokom čitavog dana.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrGrejna sezona se bliži kraju, a ovih dana se grejanje stanova usklađuje prema spoljnoj temperaturi, kažu u JKP za grejanje „Čačak“ i gornjomilanovačkom komunalnom preduzeću, pa se sistemi isključuju kada temperatura pređe 12 stepeni. U ovim preduzećima podsećaju da se grejna sezona završava 15. aprila.

Porodilište

bebba-servis-obrTreći dan Uskrsa doneo nam je samo jednu lepu vest iz porodilišta. Naime, u porodilištu u Čačku u prethodna 24 časa nije bilo porođaja, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se u Gornjem Milanovcu i u njima su dve osobe lakše povređene. Radari će danas brzinu kretanja vozila kontrolisati na gradskim ulicama u Čačku do 22.00 časa.

Поделите вести