Претрага
[rstr_selector]

Povećan broj intervencija Hitne pomoći

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrLekari u hitnim medicinskim službama imali su povećan obim posla u toku prethodna 24 sata. U Hitnoj pomoći u Čačku  pregledano je 36 pacijenata, a lekari su 51 put izlazili na teren. Milanovačka Hitna pomoć imala je ukupno 50 intervencija od kojih 40 u ordinaciji, a 10 na terenu. Najviše posla bilo je u Ivanjici gde su lekari u Hitnoj pomoći pregledali 126 pacijenata, a obavili su i devet kućnih poseta. Uglavnom su se javljali pacijenti sa povišenom temperaturom i bolovima u grlu, kao i hronični bolesnici, najviše srčani i astmatičari.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-4-servis-obrOčekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost u jutarnjim časovima se savetuje osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima. Problemi sa snom i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrČačansko porodilište brojnije je od juče za dve bebe, a milanovačko za četiri. U Čačku su rođeni dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu dve devojčice i dva dečaka.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrU Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je, prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, jedno lice zadobilo lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Guči i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas su planirane na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 14.00 časova.

Stanje na putevima

put_80x80Vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, vanrednih zastoja i prekida nema, saopštio je jutros Automoto savez Srbije. Iako su mnogi juče otputovali na produženi praznični vikend i danas se očekuje veći broj vozila, naročito na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, pa je zbog pojačanog saobraćaja moguća usporena vožnja na putevima koji vode ka Zlatiboru, Kopaoniku, Tari, Divčibarama i Staroj Planini. Prema izveštaju zimske službe dobra je prohodnost na ovim putevima, a i dalje je aktuelna zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere u višim predelima Ivanjice, Valjeva, Sjenice i Kopaonika. Pojačan saobraćaj se očekuje i na izalzima iz Srbije ka Mađarskoj, Hrvarskoj i Bosni i Hercegovini. Prema podacima iz Uprave granične polciije na našim granicama za putnička vozila zadržavanja su trenutno do 30 minuta, a kako zadržavanja sa mađarske i hrvatske strane mogu biti duža u odnosu na zadržavanja koja vozače očekuju na našim graničnim prelazima, preporuka je korišćenje alternativnih prelaza. Meteorolozi za danas ne najavljuju padavine tako da će posle slabe sumaglice i prohladnog jutra, vozače pratiti povoljne vremenske prilike što će doprineti dobroj prohodnosti puteva. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se vozačima savetuje da  prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Поделите вести