Претрага
[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Devet saobraćajnih nezgoda proteklog vikenda u Čačku

policijaPolicijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom vikenda se u Čačku dogodilo devet saobraćajnih nezgoda u kojima je 10 lica dobilo lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22 časa na svim frekventnijim saobraćajnicama u gradu, dok će u Mojsinju biti od 18 do 22 časa.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Početak još jedne radne nedelje na putevima prvog i drugog prioriteta donosi umeren intezitet saobraćaja koji se odvija bez zastoja i prekida. Prethodnog vikenda saobraćaj je bio pojačan, što je uslovilo i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Trenutno je situacija mirnija, pa su prema podacima Uprave granične policije na prelazu Gostun na ulazu u Srbiju zadržavanja oko sat vremena, a pojačan je saobraćaj i na izlazu na prelazu Špiljani, a zadržavanja su oko 30 minuta.

U jeku je građevinska sezona pa je i veće prisustvo putara na koje vozači treba da obrate pažnju, a zbog radova su mogući zastoji na više deonica između Čačka i Užica. Na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, kao i na putu Požega – Divljaka i na deonici Guča – Ivanjica gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba. Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

hitna-pomocHitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su tokom vikenda pregledali 46 pacijenta, a obavili su i 52 kućne posete. Milanovačka Hitna pomoć je intervenisala sedam puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 45 pregleda.

bio-prognoza-4-servis-obrBioprognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

vodaVodovod

Zbor kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Jakova Obrenovića u Gornjem Milanovcu došlo je do prekida u snabdevanju vodom koje će trajati do 12 sati. U Čačku nema registrovanih kvarova.

Поделите вести