Претрага
[rstr_selector]

Radarska kontrola danas u Mrčajevcima

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima jučerašnji dan je prošao bez saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana u Mrčajevcima do 17 časova.

Stanje na putevima

Poslednji radni dan u ovoj nedelji i početak vikenda obeležiće lepo vreme koje će vozačima olakšavati vožnju. Dani su sunčani i topli, ali su jutra i noći i dalje hladni pa je potrebno da vozači budu oprezniji za volanom, jer je na kritičnim deonicama poput mostova i nadvožnjaka, preko prevoja u višim i planinskim predelima, kao i na deonicama gde se često javlja sumaglica ili magla zbog kojih su putevi vlažni, opasnost od poledice velika.
Saobraćaj je na autoputevima i glavnim putnim pravcima umerenog intenziteta. Na mnogim deonicama su zbog radova aktuelne izmene u saobraćaju, na pojedinim se koriste obilaznice, a na nekim je samo usporena vožnja zbog koje treba imati više strpljenja uz strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa.
Do 1. juna su produženi radovi na deonici Kneževići – Bela Zrmlja – Užice. Radovi se odvijaju od 8 do 15 časova uz povremene obustave saobraćaja, a za vreme radova alternatnivni putni pravac vodi kroz Mačkat. Usporena vožnja, vozače očekuje na deonici Pakovraće – Užice, gde se izvode radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se vozila naizmenično propuštaju.
Radova ima i na mostu preko reke Trešjnice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica zbog kojih je saobraćaj obustavljen za teretena vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone i preusmeren na obilazni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.

Hitna pomoć

Prema podacima iz Hitne pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali osam pacijenata, a na terenu su intervenisali 44 puta. U Gornjem MIlanovcu eveidentirano je 17 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će relativno povolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Nesanica je moguća meteoropatska reakcija. Očekuju se termički uslovi ispod prosečnih za ovo doba godine. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Porodilište

U čačanskom porodilištu juče su rođena dva, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Поделите вести