[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Deo Avenije lipa danas bez struje

Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi na izmeštanju napojnih niskonaponskih kablovskih vodova iz trafostanice Avenija lipa zbog priprema za izgradnju stambenog objekta na raskrsnici ulica Dragačevske i Milice Vučetić. Od 09.00 do 18.00 časova bez električne energije biće potrošači u delu ulica Milice Vučetić i Milice Pavlović i u ulicama Dragačevskoj i Stoje Tošić.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Mostarskoj ulici, u Trbušanima na putu prema Miokovcima i u delu Kulinovaca. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku prepodneva, a za to vreme moguće je da će dolaziti do kratkotrajnih isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na glavnom magistralnom cevovodu, zbog čega prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači od crkve „Svete Trojice“ ka naselju Nevade. Potrošači u ovom delu Milanovca danas neće biti obuhvaćeni planom restrikcije. Očekuje se da kvar bude saniran u toku popodneva, a do tada građane će vodom za piće snabdevati cisterna.
U ostalim delovima grada sprovode se mere isključenja vode prema rasporedu restrikcija koji važi od 11. avgusta.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedno lice je teško povređeno. Radarske kontrole biće tokom celog dana na gradskom području Čačka, odnosno na najprometnijim saobraćajnicama na kojima će se kontrola brzine kretanja vozila vršiti do 22.00 časa.

Bioprognoza

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnom medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je nešto manje ambulantnih pregleda nego što je uobičajeno, 13 pacijenata su lekari pregledali u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 33 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulatnih pregleda, a lekari su obavili i dve kućne posete.

Поделите вести