Претрага
[rstr_selector]

711 Čačana koristi Narodnu kuhinju u aprilu

Narodnu kuhinju u Čačku koriste 284 porodice sa ukupno 711 članova. Ipak, primećeno je da bi taj broj možda bio i veći, ali da postoje potencijalni korisnici koji nisu u mogućnosti da dođu do punktova na kojima se deli hrana. Marija Vojvodić iz Centra za socijalni rad kaže da je u toku priprema novih odluka koje treba da omoguće bolju dostupnost Narodne kuhinje.

– Uvideli smo da postoje i oni korisnici koji bi ostvarivali pravo na obrok iz Narodne kuhinje, a ne nalaze se u blizini jednog od pet punktova koje Crveni krst sada ima. Oni su negde u Rošcima, u Viljuši ili nekim drugim seoskim sredinama, a nama je cilj da svi građani koji ostvaruju pravo zaista i dobiju ovu uslugu. Ukoliko to ne može da bude topli obrok, biće suvi i to najverovatnije opredeljen na mesečnom nivou. Tako što ćemo deliti te suve obroke mi ćemo ostvariti dostupnost Narodne kuhinje i na seoskom području, kaže Vojvodić.

Javna rasprava za bolju socijalnu zaštitu

Marija Vojvodić kaže će u izmene odluke o socijalnoj zaštiti iz nadležnosti grada ući i neke druge usluge, a ne samo one koje su vezane za Narodnu kuhinju.

– Za sada samo Centar za socijalni rad radi na izmenama odluke, ali smatramo da je veoma važno da se i druge ustanove uključe. Radna verzija odluke je završena i uputićemo je lokalnoj samoupravi na razmatranje, a nadamo se javnoj raspravi jer se odluka tiče i „Zračka“, Crvenog krsta i udruženja građana koja se bave društveno-humanitarnim radom. Svima nama su u interesu krajnji korisnici i zato bi javna rasprava bila dobar način da u odluku uđu samo najbolja rešenja, rekla je Vojvodić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *