9.avgust doneo vest o 9 beba

9.avgust doneo vest o 9 beba

0

Porodilište

beba-novorodena-80x80-obrOvu sredu svakako ćemo zapamtiti po čak devet lepih vesti iz dva porodilišta. To je ujedno i broj koji nam pokazuje koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su četiri dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu tri dečaka i jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjePrema saopštenju iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Čačak, od juče u 17.00 časova bez vode su Ulica Kneza Miloša i okolne ulice. Radovi na otklanjanju ovog kvara su u toku i trebalo bi da budu završeni u toku prepodneva. U Ulici Nikole Tesle ovog prepodneva bez vode je nekoliko kuća kod klanice, a isključenja vode će biti i u Ulici Stara pruga takođe sa ciljem otklanjanja kvara. U Lučanima je vodosnabdevanje stabilno, bar prema tvrdnjama nadležnih u tamošnjem komunalnom preduzeću, dok će u Gornjem Milanovcu do 11.00 sati bez vode biti stanovnici Ljubićske ulice i do 12.00 sati potrošači u Ulici Braće Avramovića.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 36 pacijenata i još 41 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 35 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 55 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka situacija

bio-prognoza-servis-obrDalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha danas može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim i disajnim problemima, kao i psihičkim bolesnicima se savetuje najviši stepen opreznosti. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora, kao i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima Moravičkog okruga u prethodna 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U dve nezgode koje su se dogodile na teritoriji Čačka jedna osoba je zadobila lake telesne povrede, a u jednoj nezgodi na području Lučana dve osobe su lakše povređene. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 16.00 do 20.00 časova na gradskim ulicama Čačka i do 20.00 časova na području Ivanjice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR