Претрага
[rstr_selector]

Četiri bebe rođene u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom i gornjemilanovačkom porodilištu u protekla 24 sata, rođene su četiri bebe. U Čačku dečak i devojčica, dok su u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođene dve devojčice.

Elektrosnabdevanje

eps malaZbog radova na niskonaponskoj mreži u Gornjem Milanovcu od 9.00 do 16.00 časova planira se isključenje u delu Brusnice – Perovo Brdo prema Martinovićima, Vrelu i Lučićima, a od 09.30 do 15.00 bez električne energije će biti centar Donje Vrbave.
Potrošači na području Čačka, Ivanjice i Dragačeva su uredno snabdeveni strujom, s obzirom na to da nema kvarova,  kao ni planskih isključenja za danas.

Vodosnabdevanje

voda servis malaNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće usloviti prekide u isporuci vode. Uredno vodosnabdevanje beleži se i u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima gde u toku dana neće biti isključenja zbog planiranih radova na vodovodnim mrežama, a nema ni registrovanih kvarova.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Biometeorološka situacija pogodovaće danas hronično obolelim i osetlјivim osobama, a izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi.

Policijska uprava

policijaTokom dva neredna dana zbog obeležavanja Dana državnosti, u Moravičkom okrugu je evidentirano šest saobraćajnih nezgoda. U Čačku su se dogodile tri u kojima su dva putnika zadobila lakše telesne povrede, u Gornjem Milanovcu dve u kojima je jedno lice  prošlo sa lakšim povredama, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Lučana jedna osoba zadobila teške telesne povrede.
Pripadnici saobraćajne policije zaduženi za kontrolu brzine kretanja vozila danas će do 16.00 časova biti na gradskim saobraćajnicama u Čačku i na području Ivanjice.

Hitna pomoć 

hitna pomoc malaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 28 pacijenata, a evidentirana su i 34 izlaska na teren. U Gornjem Milanovcu u ambulanti Hitne pomoći pregledano je 39 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 12. Ivanjički lekari su imali 75 hitnih intervencija u ordinaciji, obavili su i dve kućne posete, a tri pacijenta su prevežena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Поделите вести