Претрага
[rstr_selector]
Image by Džoko Stach from Pixabay

Oblačno, ali i dalje toplo vreme

Vremenska prognoza

Danas se u većem delu zemlje očekuje umereno naoblačenje, ali će i dalje biti toplo. Posle podne na severu, zapadu i jugu ponegde je moguća kratkotrajna kiša. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 8 do 19, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.
U Čačku i okolini će biti promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Jutarnja temperatura biće oko 15, a najviša dnevna do 30 stepeni.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i asmatičarima. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i pospanost. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu i raskresu rastinja u zoni dalekovoda, od 9 do 14 časova bez električne energije biće potrošači u Trnavi oko raskrsnice, Viljuši, Zablaćskoj Baluzi, Lipnici, Žaočanima, Petnici, Premeći i Rajcu – zaseok Kotline.

Na području Gornjeg Milanovca zbog radova u trafostanici Brezak mobilna bez struje od 9.00 do 15.00 časova biti Koštunići, a od 09.00 do 14.00 Kalimanići, Ljutovnica, Nakučani, Šilopaj, Mutanj, Cerova, Davidovica i Kriva reka. U Dragačevu su planirani radovi na elektromreži zbog kojih bi od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije trebalo da budu potrošači Zeoka i zaseok Grab Karaula.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Ulici Vladana Šićevića u Čačku, u toku pre podneva ća doći do prekida u snabdevanju vodom u trajanju od nekoliko sati. Ostali radovi koje će izvoditi radnici čačanskog Vodovoda, neće usloviti prekide u ispruci vode.

Zbog loših hidrometeoroloških uslova i smanjene isporuke vode sa regionalnog sistema za vodosnabdevanje „Rzav“ , došlo je do smanjenja količina vode koja se isporučuje opštini Gornji Milanovac. Iz tog razloga ponovo su uvedene restrikcije vode, pa će od 22.00 časa do 6.00 sati sutra ujturu bez vode će biti ulice: Kneza Aleksandra, Rudnička, Cvijićeva, Natalije Carević, Milovana Glišića, Heroja Lukovića, Cara Dušana, Suvoborska, naselje Ivice od Suvoborske do Njegoševe, Korčaginova, Naselje kod Eko pumpe i Agrouniverzala, Kragujevačka sa poprečnim ulicama, Miloša Đurića, seljaka Književnika, Nevade, Kej kosovskih božura, Miše Lazića, Rajićeva, Lomina, Njegoševa, Balkanska, Braće Popovića, Braće Draževića, Pere Jevtića, Kursulina, Boška Buhe, Dušana Dugalića, Karađorđeva, Takovska, Miloša Velikog, Vuka Karadžića, Centar grada, Železnička, Kneza Aleksandra, Vojvode Milana, Jakova Obrenovića, Svete Popovića, Heroja Draževića, Južna industrijska zona, Lunjevica, Crnogorska, Zrenjaninska, Radisava Katanića, Vujića brdo, Radnička, Dr. Rajsa idelovi Obilićeve, Isaila Todoriovića, Rajka Milovanovića, Milosava Milosavljevića.
Bez vode će takođe biti i korisnici u Ljevaji, Vrnčanima, Donjim Branetićima, Ljutovnici, Nakučanima, Majdanu, Šilopaju, Ozremu, Savincu, Takovu, Sinoševićima, Semedraži, Brusnici, kao i u obodnim delovima grada što obuhvata Grabovicu, Velereč, Široko polje, Nevade i Brusnicu.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinkoj službi u Čačku i dalje imaju povećan broj intervencija na terenu, u toku prethodna 24 sata obavili su 41-nu kućnu posetu, a u ordinaciji su pregledali 20 pacijenata. Milanovački lekari obavili su 22 ambulantna pregleda i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene, a po jedna saobraćajna nezgoda evidentirana je u Gornjem Milanovcu i Ivanjici, ali na sreću nije bilo povređenih putnika. Za danas nisu planirane readarske kontrole, ali se vozačima savetuje da poštuju ograničenja u brzini, sve saobraćajne propise i ostale učesnike u saobraćaju.

 

 

Поделите вести