Aerodrom „Morava“ u Lađevcima u funkciji od 28. juna

Aerodrom „Morava“ u Lađevcima u funkciji od 28. juna

Na Vidovdan sleteće prvi avion u Lađevce, a nakon toga očekuje se brži turistički i privredni razvoj čitavog kraja, rekao je gradonačelnik Kraljeva

0

Otvaranje aerodroma „Morava“ u Lađevcima najavljeno je za 28. jun, kada će na njega sleteti prvi avion. Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, i izrazio nadu u dalje razvijanje ove vazdušne luke koja je od velikog značaja za sve stanovnike Raškog, Moravičkog, Zlatiborskog i Šumadijskog okruga.

Konkurs za prijem radnika na aerodromu raspisan je 7. maja, a otvoren je do petka.

Infrastrukturni projekat od značaja za razvoj privrede i turizma

– Upravo na Vidovdan sleteće prvi avion u Lađevce, a nakon toga možemo očekivati razvijanje ove vazdušne luke koja je od velikog značaja. Ovu inicijativu su podržali gradonačelnici Čačka, Kraljeva i drugih opština i gradova koji se nalaze u susedstvu ovog aerodroma, i svi mi zajedno radimo na osposobljavanju ove vazdušne luke. Očekujem da će u budućnosti ovo biti jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji će omogućiti razvoj čitavog kraja, omogućiti turistima da dolaze u Čačak i Kraljevo kako bi videli naše manastire Žiču i Studenicu, kao i manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Takođe, da obiđu stare gradove, Maglič u Kraljevu i Stari grad u Užicu, da odu do Kopaonika, Zlatibora i Vrnjačke Banje. To će mnogo značiti i privredi u ovom kraju. Omogućiće izvoz voća i povrća, kao i raznih drugih proizvoda. Mladi ljudi će moći da putuju u svet i očekujem da će veliki broj avionskih linija početi da saobraća sa ovog aerodroma. Pripremni radovi još uvek traju i očekujemo da će sve biti spremno do 28. juna. Konkurs za prijem radnika je u toku i nadam se da će meštani Kraljeva, Čačka, ali i drugih mesta doći do posla, i da ćemo im na taj način omogućiti da rade i zarade kako bi ostali da žive u svojim mestima, rekao je Predrag Terzić.

POSTAVI ODGOVOR