Aleksandar Radojević: Konkurs za izbor direktora „Moravca“ je deoba političkog plena

Aleksandar Radojević: Konkurs za izbor direktora „Moravca“ je deoba političkog plena

Izbor za direktora „Moravca“ je deoba političkog plena koja je zastala u razvoju jer su interesi pojedinaca ponovo nadvladali opšti interes; ovde je reč o tome ko će po svaku cenu sesti na mesto direktora preduzeća, a ne da li će grad biti čist i da li će funkcionisati javne službe, kaže Aleksandar Radojević

0

Sva je prilika da se predlog za imenovanje direktora „Moravca“ neće naći  na narednom zasedanju Skupštine Čačka zakazanom za 4. jul, kaže Aleksandar Radojević, jer iako je drugi konkurs za izbor direktora završen, Komisija se još nije sastala  i dodaje da se

Drugi konkurs za izbor direktora JKP „Moravac“ iz Mrčajevaca je završen, a prema rečima Aleksandra Radojevića, predsednika Grupe građana za napredniji Čačak, Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća se još uvek nije sastala. Radojević kaže da prema trenutnim informacijama kojima raspolaže, sva je prilika da se predlog za imenovanje direktora ovog javnog preduzeća neće naći na narednom skupštinskom zasedanju.

-Jako zanimljiv konkurs, ovo je drugi put da ne uspevaju da sastave komisiju, jer se radi o četiri kandidata koji su učestvovali i na prvom konkursu, a najmanje tri su iz SNS-a.  Treba napraviti dobru priču, da jedan od ta tri kandidata odustane, a da se ne pocepa glasačka mašinerija skupštine grada. Naravno, svi smo svedoci da niko neće da odustane, pa se iz tog razloga mora smisliti neko rešenje za veliki problem vladajuće stranke, zapravo kako će da podeli plen među tri svoja kandidata, kada svaki od njih vuče određeni broj odbornika koji treba da daju svoj glas. To je po nama deoba političkog plena koja je zastala u razvoju jer su interesi pojedinaca ponovo nadvladali opšti interes  i interes preduzeća, interes lokalne zajednice, interes građana Mrčajevaca i okoline da imaju svoje javno preduzeće, kaže Radojević.

Predlog za imenovanje direktora „Moravca“ sačekaće jesenje zasedanje Skupštine?

Aleksandar Radojević navodi da bi skupštinsko zasedanje trebalo da bude 4. jula, ali da niko još uvek nije obavešten i pozvan na razgovor, a svi termini su već prošli.

Nemam precizne podatke, ali sedam dana pred skupštinu treba da budu obavešteni i pozvani na razgovor, do ovog trenutka niko od njih nije pozvan, a već se bližimo terminu skupštinskog zasedanja koje bi trebalo da bude 4. jula, i po svemu sudeći ostaćemo bez predloga za imenovanje direktora na ovom zasedanju Skupštine, a to znači da naredna tri meseca, do jesenjeg zasedanja, preduzeće neće imati direktora, zapravo neće imati čoveka koji će biti odgovoran za poslovanje, navodi naš sagovornik.

Radojević dodaje da se radi o podeli partijskog plena, o ličnim interesima, o tome ko će po svaku cenu sesti na mesto direktora preduzeća, a ne da li će grad biti čist, da li će funkcionisati javne službe.

POSTAVI ODGOVOR