[rstr_selector]
dr Aleksandar Radojević

Aleksandar Radojević: Neka se državni organi izjasne da li je u slučaju Tanje Stovrag bilo korupcije

Na današnjoj konferenciji za novinare Grupe građana „Za napredniji Čačak“, Aleksandar Radojević je rekao da ova odbornička grupa zahteva od nadležnih državnih organa da se izjasne po pitanju načina na koji je Tanja Stovrag dobila subspecijalizaciju.

– Mi smatramo da je to potencijalno koruptivna delatnost, da je neko dao mito, a neko ga je uzeo. Želimo da podnesemo krivične prijave kako bi svi u lancu bili ispitani, jer Tanja Stovrag je javno rekla da je zbog dobijanja mesta na subspecijalizaciji gastroenterologije prešla u Srpsku naprednu stranku Čačka. To je izjava koja u potpunosti potvrđuje da se dogodila korupcija. Stav države, ministra Lončara i svih drugih ministara koji su se ikada obratili javnosti u ovoj zemlji je nulta tolerancija prema korupciji, a Lončar potencira da je to posebno zadatak u zdravstvu. Dakle, da li je bilo korupcije ili ne na temu „ja tebi mandat, ti meni subspecijalizaciju”, želimo da istražimo do kraja i da se svi nadležni državni organi izjasne tim povodom, kaže Radojević.


„Dobili smo neadekvatan odgovor od nadležnih organa”

– Ono što smo dobili od nadležnog Ministarstva kao informaciju od javnog značaja je potpuno neadekvatan dokument. Dobili smo od državnog sekretara Lekića informaciju da trenutno ne može da nam odgovori, već da će to uraditi u roku od 40 dana, a od ministra Lončara smo dobili nepotpisano rešenje i bez pečata. To je još jedan dokaz naših sumnji da ministar ne želi da se upetlja u takvu proceduru, i da zbog toga rešenje nije ni potpisao, zaključuje Radojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *