Aleksandar Tanasković: Postupak protiv mene je političko suđenje

Aleksandar Tanasković: Postupak protiv mene je političko suđenje

„U Čačku počinje prvo političko suđenje još od 1946. godine, po osnovu verbalnog delikta i borbe za zakonitost i protiv tiranije i ukidanja sloboda“, izjavio je na konferenciji za medije Aleksandar Tanasković

0
Aleksandar Tanasković

Reagujući na postupak koji je protiv njega pokrenulo Osnovno javno tužilaštvo po osnovu prijave Igora Trifunovića, predsednika Skupštine grada Čačka, zbog nanošenja lakih telesnih povreda u incidentu koji se dogodio u Skupštini u julu prošle godine, medijima se na konferenciji obratio Aleksandar Tanasković, Šef odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku i Predsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri.

Tanasković je ovaj postupak nazvao prvim političkim suđenjem u Čačku još od 1946. godine i istakao da se to ne može drugačije tretirati nego kao stavljanje države i državnih organa u funkciju SNS-a i obračuna sa političkim protivnicima.

„U Čačku počinje prvo političko suđenje još od 1946. godine, po osnovu verbalnog delikta i borbe za zakonitost i protiv tiranije i ukidanja sloboda. Proces se vodi od strane Osnovnog Javnog tužilaštva na čijem je čelu Vršilac funkcije i pretendent za mesto Javnog tužioca, Ivana Kostić.

Želim da istaknem da sam ponosan što sam ovim činom došao u red svih onih Srba, koji su se borili za slobodu i protiv tiranije, kako u komunizmu, tako i pod drugim okupatorima gde im je suđeno po osnovu „nekih“ zakona, gde im je ukidanja sloboda i gde se uvodila represija takođe po osnovu „nekih“ nepravednih zakona u državi i gde su na osnovu zakona proganjani neistomišljenici i politički protivnici“, naveo je Tanasković.

Kola Hitne pomoći angažovana zbog ogrebotine?

„Zvanično, proces se vodi zbog ogrebotina na korenu nosa i pored oka Igora Trifunovića, što se nikako ne može tretirati kao laka telesna povreda. Igor Trifunović ima pravo da me lično tuži, ako želi, ali Tužilaštvo se ovim stavlja u funkciju političke borbe, što se nikako ne može drugačije tretirati nego kao stavljanje države i državnih organa u funkciju SNS-a i obračuna sa političkim protivnicima. Igor Trifunović je, kako snimci, pokazuju bio u dobrom stanju, čak se i smejao, a sutradan je čak i pokazao Bošku Obradoviću da na mestu na čelu ispod flastera nema ništa, što snimci i pokazuju. Postavlja se pitanje zašto su, ako su ovo bile povrede, angažovana kola hitne pomoći i optužujem direktora Hitne pomoći i Slavicu Dragutinović zbog zloupotrebe Hitne pomoći u političkoj borbi protiv neistomišljenika od strane SNS-a. Moja saznanja su da su u momentu angažovanja imali urgentnije pozive od opisanog“ rekao je Aleksandar Tanasković.

Flaster na čelu zbog povrede oka

„Postavlja se pitanje zašto su Milun Todorović i Igor Trifunović obmanjivali javnost da je u pitanju povreda oka, da je pacijent u stabilnom stanju, zašto je bilo potrebno nošenje flastera na čelu, ako do povrede oka nije ni došlo i čemu ta dramatizacija u javnosti. Da li je stvarni razlog zapravo prikrivanje i skretanje pažnje sa kriminalnih aktivnosti Miluna Todorovića i Igora Trifunovića povodom donošenja novog poslovnika o radu Skupštine grada Čačka, o čemu se i Poverenik za informacije od javnog značaja i izjasnio. Suđenje će predstavljati idealnu priliku da se jasno i nedvosmisleno pokaže karakter vlasti SNS-a, i kako će u narednom periodu prolaziti politički neistomišljenici, i kako će javni i državni resursi biti korišćeni u obračunu sa politički opasnim protivnicima“, naveo je Tanasković.

Pitanja za Tužilaštvo

„Zašto Tužilaštvo nije reagovalo po podnetoj Krivičnoj prijavi od 07.07.2017. godine, podnetoj sa moje strane, gde se terete Igor Trifunović, Miroslav Petković, Branka Pavlović za protivzakonite radnje u Skupštini grada Čačka, koje se odnose na:

  • Zloupotrebu službenog položaja jer su mimo zakona, statuta grada Čačka i poslovnika o radu skupštine grada Čačka nije ispoštovan zaključak skupštine grada Čačka da se u roku od 30 dana donese poslovnik o radu skupštine grada Čačka, gde je rok istekao još u Novembru mesecu 2016. g
  • Da su bez pravnog osnova, mimo zakona, statuta grada Čačka i poslovnika o radu skupštine grada Čačka odbacili preko 800 amandmana opozicije u Čačku.
  • Da su na sednici skupštine grada Čačka od 06.07.2017 godine usvojili Poslovnik o radu skupštine grada Čačka, koji je u direktnom sukobu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, iako su znali o čemu se radi…

…i kada će preduzeti pravne radnje povodom toga. Očekujem da istom brzinom kako su reagovali povodom tužbe Igora Trifunovića i pokrenuli krivični postupak, reaguju i zaštite zakon i red, koji je ugrožen protivzakonitim delovanjem Igora Trifunovića, Miroslava Petkovića, Branke Pavlović, pa i samog gradonačelnika Miluna Todorovića.

Ova pitanja bi trebalo mnogo više da zanimaju tužilaštvo jer se radi o direktnom ugrožavanju zakonitosti rada lokalne skupštine, ustava i zakona Republike Srbije, a trenutno se ništa ne preduzima i Javni tužilac, Ivana Kostić, nekoga čuva i prikriva!“, rekao je Aleksandar Tanasković.

Demanti

„Na samom kraju želeo bih da javnost upoznam o više puta iznetim tvrdnjama Ostoje Mijailovića, Marka Parezanovića i nepostojećeg odbora SNS-a u Čačku, o tome da sam više puta krivično osuđivan i gonjen u ranijem periodu.

Ovim putem demantujem te tvrdnje i smatram da su izrečene zlonamerno i tendenciozno, sa namerom rušenja mog ugleda i časti i na jedan sasvim primitivan i nečastan način.

Obaveštavam javnost da sam povodom toga tužio Ostoju Mijailovića za uvredu i klevetu, i tom prilikom podneo sudu relevantne dokaze iz suda i policije na izrečene tvrdnje i da sam dobio rešenje iz suda u kome se potvrđuje da je Ostoja Mijailović izrekao klevetu na moj račun i da su navodi izrečeni na sednici sklupštine netačni, neistiniti i lažni. Sud me je uputio da mogu voditi parnični postupak za izrečene reči jer kleveta nije više krivično delo.

Na osnovu ovoga zaključujem da Naprednjaci mogu da kleveću koliko žele, zakon im je to dozvolio. Tu se posebno ističe Marko Parezanović, Ostoja Mijailović i nepostojeći odbor SNS-a u Čačku“, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije šef odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku.

POSTAVI ODGOVOR