[rstr_selector]

АМСС: Добри услови за вожњу, путеви проходни, саобраћај на главним путним правцима појачан

Због предстојећих новогодишњих и божићних празника очекује се појачан саобраћај на ауто-путевима и другим приоритетним путним правцима. У градовима су већ почеле саобраћајне гужве због којих возаче наредних дана очекује успорена вожња.

Из „Путева Србије“ обавештавају да је са циљем бржег проласка возила на наплатним станицама повећан број дежурних радника и сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно.

Према информацији из зимске службе овог предузећа, иако су временске прилике без падавина повољне, због магле и великих разлика између ноћних и дневних температура коловози могу бити влажни, што ствара опасност од поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и превојима.

Због радова на реконструкцији коловоза на укрштању државних путева Лис – Лучани – Кратовска стена и Лучани – Марковица, саобраћај се од 7 до 16 часова одвија наизменичним пропуштањем возила, а сличан режим је и на мосту преко реке Деспотовице у Горњем Милановцу, где се изводе радови на поправци моста.

За оне који ће путовати ка Црној Гори информација да ће и данас саобраћај бити обустављен од 9 до 16 часова на деоници Гостун-Бродарево, код места Жути Кук, због радова на санацији одрона, а након 16 часова одвијаће се наизменичним пропуштањем возила. Током обуставе, возачи могу користити алтернативни путни правац Коловрат – Јабука.

Према информацији из Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема задржавања, али се очекује повремено појачан саобраћај на фреквентним прелазима са Хрватском, Мађарском, Македонијом, Босном и Херцеговином и Црном Гором.

Поделите вести