Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Гужве на путевима и граничним прелазима успоравају вожњу

Други дан викенда доноси свежије време, праћено кишом и пљусковима који отежавају вожњу.

ЈП „Путеви Србије” предузело је све неопходне мере како би се убрзао проток возила на наплатним станицама. Сви терминали за наплату путарине су у функцији, повећан је број инкасаната, па су задржавања и на најфреквентнијим наплатним рампама сведена на минимум. Међутим, због грађевинске сезоне која је у току, на појединим деоницама треба рачунати на успорену вожњу.

Према информацијама из овог предузећа, у току су радови између Уба и Лајковца на ауто-путу Милош Велики у смеру ка Чачку. У зони радова за саобраћај је заузета зауставна трака.

Према последњим информацијама из Управе граничне полиције, најоптерећенији гранични прелаз са Мађарском је Хоргош на којем су задржавања на улазу у ову земљу вишесатна, а попуњен је и међупростор па је колона возила на излазу из Србије дуга пар километара а задржавања су око 3 сата. Слично је и на улазу у Србију, где се на нашем прелазу чека око сат времена.

Возачима се саветује да користе алтернативне прелазе који се отварају од 7 сати, али на којима и данас може бити дужих задржавања. Поред мањих прелаза, ту је и гранични прелаз Бачки Брег који је отворен 24 часа и на њему нема дужих чекања.

На прелазу Батровци са Хрватском овог јутра се чека 60 минута у оба смера, а слично је и на граничном прелазу Шид-Товарник где се чека до 30 минута.

На граничном прелазу Прешево са Македонијом задржавања су око 30 минута на улазу и излазу из земље, а Прохор Пчињски је један од алтернативних граничних прелаза на којима су задржавања краћа.

Слично време задржавања је и на граничном прелазу Градина на којем треба додати време које се проводи на терминалима код суседа.

На прелазима са Црном Гором, као и на оним фреквентнијим са Босном и Херцеговином, треба очекивати задржавања од 30 до 60 минута.

Поделите вести