Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Избегавајте дужа путовања у најтоплијем делу дана

Пред нама је још један веома топао дан, а према прогнози метеоролога, у поподневним и вечерњим сатима очекују нас пљускови са грмљавином праћени олујним ветром, који могу условити неповољне услове за вожњу, саопштено је из АМСС. У најтоплијем делу дана чести су застоји у саобраћају и задржавања на појединим граничним прелазима, па се возачима саветује да избегавају дужа путовања у периоду од 11 до 17 часова.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, до 21. јула се изводе радови на кошењу банкина, на деоници ауто-пута Лајковац – Љиг, у смеру ка Чачку. Радови се изводе у покрету, у периоду од 6 до 12 сати, уз затварање зауставне саобраћајне траке.

Због реконструкције државног пута у оквиру радова на изградњи  обилазнице око Горњег Милановца, обустављен је саобраћај на деоници Таково – Клатичево, а због радова на редовном одржавању моста преко реке Деспотовице у Брђанима, саобраћај се од 7 до 17 часова одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

На деоници Пожега – Косјерић, изводе се радови на реконструкцији моста преко реке Ненадковице. Током извођења радова на мосту, саобраћај се одвија преко привремене девијације на којој се возила наизменично пропуштају семафорском сигнализацијом.

Према последњем извештају Управе граничне полиције, на путничким терминалима граничних прелаза задржавања нису дужа од 30 минута, а током дана могућа су дужа чекања на прелазима Хоргош, Градина, Гостун и Прешево.

Поделите вести