[rstr_selector]

АМСС: Измене у саобраћају у зонама радова успоравају вожњу

Због повремених краткотрајних пљускова, коловози и данас могу бити местимично мокри или влажни, а на путевима у источним и југоисточним крајевима Србије, преко превоја и поред река, магла током јутра и вечери може смањивати видљивост, саопштено је из Оперативног центра АМСС. Саобраћај ван градова је слабијег до умереног интензитета, а измене очекују возаче у зонама радова.

На деоници ауто-пута између петље Прељина и петље Таково, у смеру ка Београду, због радова на изградњи бензинске станице затворена је зауставна трака, а саобраћај се одвија возном и претицајном траком. У току су радови на редовном одржавању деонице магистралног пута Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, због којих се радним данима од 8 до 16 часова саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила. Због радова на рехабилитацији коловозног застора у десној цеви тунела Шарани, саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела. На делу магистралног пута ка Црној Гори, између Бродарева и граничног прелаза Гостун, изводе се радови на изради галерије тунела. Планирано је да радови трају до краја године, а за то време саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања, док су на теретним у смеру ка Мађарској, Хрватској и Бугарској она вишесатна.

Поделите вести