[rstr_selector]

АМСС: Магла на путевима условљава смањену видљивост

Мајска јутра карактеристична су по магли и сумаглици које, осим смањене видљивости, доносе опасност од влажних коловоза. Зато се возачима саветује већа пажња током вожње, упозоравају из АМСС.

Како је пред нама први радни дан након празничног одмора, очекује се појачан саобраћај у градовима, а повремено и на главним путним правцима. Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, петља Лајковац је и даље затворена за саобраћај. Алтернативни путни правац је петља Љиг из смера Чачка према Лајковцу и Ваљеву, односно петља Уб за све оне који долазе из смера Београда.

До 15. маја су продужени радови на редовном одржавању, на деоници Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Радови ће се изводити радним данима, од 8 до 16 часова, уз наизменично пропуштање возила, док се викендом враћа редован режим саобраћаја.

Због радова на изградњи деонице аутопута Прељина – Појате, саобраћај се на општинском путу Прељина – Ракова, од старог железничког моста до стругаре потпуно обуставља од 20 часова до 6 сати наредног дана. Планирано је да радови трају до 5. маја.

На наплатним станицама овог јутра нема задржавања, а што се тиче граничних прелаза, дуже се чека само на теретним терминалима ка Мађарској и Хрватској.

Поделите вести