Претрага
[rstr_selector]

АМСС: На граничном прелазу Батровци терeтна возила чекају до 10 сати

Повлачење бујичних вода олакшава проходност путева на местима на којима је, због изливања река, претходних дана долазило до прекида у саобраћају. Због мањих наноса земље на коловозима, саобраћај се одвија успорено на подручју Косјерића, Крушевца, Ћићевца и Сокобање, па се на тим деоницама возачима саветује опрез у вожњи, саопштили су из АМСС-а.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, на деоници пута Горњи Милановац – Прељина, у Брђанима, до 15. септембра ће се изводити радови на одржавању моста преко реке Деспотовице, и то у временском интервалу од 7 до 17 часова, а саобраћај  ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Данас је почело постављање привремене саобраћајне сигнализације због радова на реконструкцији моста преко реке Ибар, на деоници Нови Пазар – Рибариће – граница са Црном Гором. У првој фази радова, за саобраћај ће на мосту бити затворена лева саобраћајна трака из правца Новог Пазара, а саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила у десној саобраћајној траци, уз семафорску сигнализацију. Планирани рок завршетка радова је 15. новембар.

Према подацима Управе граничне полиције, на терминалима наших граничних прелаза нема дужих задржавања за путничка возила. На ауто-путу ка Хрватској и даље су дуге колоне теретних возила чија маса прелази 7 и по тона, а која заузимају зауставну траку у смеру ка граничном прелазу Батровци. Саобраћај је за ову категорију возила обустављен и на наплатној рампи Шид, а задржавања на уласку у Хрватску дужа су од 10 сати.

Поделите вести