Претрага
[rstr_selector]

АМСС: На Хоргошу, Батровцима и Бездану задржавања за теретна возила око 4 сата

Проходност најоптерећенијих путних праваца је добра, али велике врућине од возача захтевају опрезнију вожњу и чешћу контролу возила, саопштено је из АМСС.

На гужве у саобраћају на најфреквентнијим путевима утиче све већи број возила страних држављана који пролазе кроз нашу земљу, а због грађевинске сезоне на великом броју деоница саобраћај је измењен и успорен, док се на појединим користе и обилазни путеви.

У зони петље Паковраће саобраћај се одвија успорено због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики, од Паковраћа ка Пожеги. У зони радова брзина кретања возила је ограничена.

Радова има и на деоници од Парменца ка Овчар Бањи, због којих се радним данима, од 8 до 16 часова, саобраћај одвија уз наизменично пропуштање возила, док се викендом враћа редован режим саобраћаја.

На деоници Мрчајевци – Краљево, код Адрана, саобраћај се одвија преко девијације према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији, а због радова на редовном одржавању моста преко реке Деспотовице у Брђанима, саобраћај се од 7 до 17 часова одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

Време задржавања на граничним прелазима је због туристичке сезоне променљиво. Према подацима Управе граничне полиције, на граничним прелазима Хоргош, Батровци и Бездан на излазу, задржавање за теретна возила је око 4 сата, а на Шиду и Келебији нешто је дуже од 2 сата. На граничном прелазу Прешево, путничка возила на излазу из земље чекају 20, а на улазу 40 минута, док се теретна возила на излазу задржавају 60 минута. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Поделите вести