Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Наставља се период појачаног саобраћаја

Период топлог времена и појачаног саобраћаја се наставља, а према информацијама из АМСС у наредним данима саобраћај ће бити још интензивнији јер се налазимо у шпицу летње туристичке сезоне и у данима пред викенд када је и највећа концентрација возила на ауто-путевима. Наплатне станице раде путним капацитетом, отворени су сви канали и на наплати тренутно нема задржавања.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, до 5. августа ће се изводити радови на уређењу хоризонталне сигнализације на ауто-путу између Прељине и Паковраћа. Данас ће се радови изводити у десној коловозној траци, у смеру ка Паковраћу, а у петак и суботу у левој коловозној траци, у смеру ка Прељини. Радови ће се изводити у покрету, уз затварање зауставне или возне саобраћајне траке, у зависности од тога у којој се траци изводе.

Због радова је обустављен саобраћај на деоници регионалног пута који води од петље Таково до Горњег Милановца. Обилазни правац води преко Такова и Бруснице или петље Љиг.

На деоници магистралног пута Мрчајевци – Краљево, код Адрана, саобраћај се и даље одвија преко привремене девијације, а на путу између Кокиног Брода и Прибојске Бање, до 1. октобра ће се изводити радови на санацији клизишта, током којих ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила уз регулисање семафорима.

Радови на редовном одржавању магистрале од Парменца до Овчар Бање изводе се радним данима од 8 до 16 часова, уз наизменично пропуштање возила, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања, осим на Хоргошу где се на излазу чека око 60, а на улазу 40 минута. На Градини са Бугарском задржавања су на улазу око сат времена, док се на излазу чека око 30 минута. На прелазу Прешево се на излазу чека око пола сата док се на улазу путничка возила задржавају око 20 минута. Возачи треба да имају у виду да је време задржавања на граничним прелазима променљиво и да увек треба додати време које је потребно за прелазак суседних царинских терминала.

Поделите вести