[rstr_selector]

АМСС: Нестабилно време може условити успорену вожњу и застоје на путевима

Данас возаче очекује променљиво, топло и нестабилно време, местимично са кишом и пљусковима, па због оваквих временских услова треба очекивати успорену вожњу и могуће застоје, посебно јер је на путевима присутан већи број возила, саопштавају из АМСС.

Саобраћај је појачан у смеру ка Бугарској и Македонији, па се већ у првим поподневним сатима очекују дужа задржавања на фреквентним граничним прелазима, прво на улазним терминалима из правца Мађарске и Хрватске, а затим и на оним који воде ка Црној Гори, Македонији и Бугарској.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, до недеље 9. јула изводе се радови на постављању привремене саобраћајне сигнализације и опреме за потребе преусмеравања саобраћаја током извођења радова на реконструкцији деонице Клатичево –Таково, у оквиру изградње обилазнице око Горњег Милановца. Саобраћај ће бити измењен на ауто-путу Милош Велики у зонама петљи Љиг, Таково и Прељина, као и на више локација и раскрсница на магистралном путу од Љига до Прељине, на државним путевима у Клатичеву и Љутовници, и на локалним путевима Синошевићи, Врнчани, Калиманићи, Таково и Брусница.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза задржавања су променљива, на прелазима Градина и Прешево на излазу из Србије чека се од 30 до 45 минута, док су на осталим прелазима задржавања дуга од 15 до 30 минута.

Поделите вести