[rstr_selector]

AMSS: Очекује се појачан саобраћај на ауто-путевима из правца западне Европе

Пораст дневних температура и интензивно отапање снега доносе опасност од одрона и наноса земље на путу, а пре свега на путевима у планинским подручјима, саопштио је јутрос АМСС.

Наредних дана се очекује појачан саобраћај на ауто-путевима који и воде из правца западне Европе, јер улазимо у претпразничне Ускршње дане. Више возила се очекује на најфреквентнијим граничним прелазима са Мађарском и Хрватском, а потом и на оним мањим на којима може бити дужих задржавања на улазу у нашу земљу.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, због радова на рехабилитацији коловозног застора у десној цеви тунела Шарани, саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела.

Због радова на редовном одржавању на делу магистралног пута Чачак – Гуча – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, саобраћај се радним данима, од 8 до 16 часова одвија уз наизменично пропуштање возила, а током предстојећих празника биће враћен редован режим саобраћаја.

Успорена вожња очекује возаче у зони петље Паковраће, где је брзина кретања ограничена због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики. Паковраће – Пожега

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима задржавања нису дужа од пола сата, а на теретним се возила и даље задржавају вишесатно на излазу из земље ка Мађарској, Бугарској и Хрватској.

Поделите вести