Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Опасност од одрона на путевима због могућих падавина

Због могућих повремених падавина, возачи данас могу наилазити на мокре деонице које захтевају опрезнију вожњу, саопштавају из АМСС. У оваквим временским условима присутна је опасност од одрона, а највише их има на путевима у планинским пределима, поред Ибра између Краљева и Рашке, кроз Овчарско-кабларску клисуру, на Ђердапској магистрали, али и на осталим путевима који пролазе кроз клисуре и усеке.

Успорена вожња возаче очекује на деоницама на којима се изводе радови.

Због редовног одржавања деонице магистралног пута од Парменца до Овчар Бање, возила се радним данима од 8 до 16 часова наизменично пропуштају, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.
Почели су радови на санацији коловоза на државном путу Чачак – Горичани, који ће трајати до 22. септембра. Током извођења радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.
Због радова на изградњи обилазнице око Горњег Милановца саобраћај је обустављен између Такова и Клатичева, због чега се до Горњег Милановца користе обилазни путеви. Радови на редовном одржавању моста преко реке Деспотовице у Брђанима изводе се до 15. септембра, а саобраћај се на мосту од 7 до 17 часова одвија наизменичним пропуштањем возила семафорима. На деоници Косјерић (Варда) – Пожега изводе се радови на појачаном одржавању од 8 до 16 часова, а саобраћај се одвија према постављеној привременој сигнализацији и опреми.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима задржавања могу бити променљива, а тренутно се на оним најоптерећенијим, у које спадају Хоргош, Батровци, Градина, Прешево и Гостун, чека око пола сата. Дужа задржавања очекују возаче теретних возила на граничним прелазима са Мађарском, Хрватском и Бугарском.

Поделите вести