[rstr_selector]

АМСС: Опасност од поледице због приземног мраза током јутра

Почетак радне недеље обележиће повољне временске прилике, па ће се саобраћај одвијати по углавном сувим коловозима.

У јутарњим сатима, због приземног мраза треба возити опрезно јер постоји опасност од поледице која се јавља на влажним деоницама путева, саопштио је АМСС. У градовима је саобраћај појачаног интензитета, док се на главним путним правцима одвија без застоја.

Забрана кретања за шлепере и камионе са приколицом на снази је на следећим путним правцима: Дојевиће – Пазариште – Тутин – Мехов крш,  Горњи Дубац – Луке – Ивањица,  Куманица – Преко Брдо – Дуга Пољана,  Одвраћеница – Преко Брдо и Куманица – Глеђица.

Према информацијама из ЈП ,,Путеви Србије”, због радова на редовном одржавању деонице магистралног пута Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, саобраћај се од 8 до 16 часова радним данима  одвија наизменичним пропуштањем возила, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

На деоници Косјерић – Варда – Пожега, у месту Глумач, од 8 до 16 часова изводе се радови на обрађивању косина, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

У зони петље Паковраће, због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики, брзина кретања је  ограничена, а због изградње нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница са магистралног пута на ауто-пут Београд – Чачак, до 1. маја обустављен је саобраћај на петљи Лајковац.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима нема задржавања возила, док се на теретним чека дуго и вишесатно на излазу из земље на граничним прелазима ка Мађарској и ка Хрватској.

Поделите вести