[rstr_selector]

АМСС: Појачан саобраћај ка Бугарској, Македонији и Црној Гори

Пред нама је још један топао дан са температуром која ће се кретати између 34 и 36 степени. Зато се возачима не препоручује вожња у времену од 11 до 17 часова, али ако је путовање неодложно, савет је да се праве чешће паузе, саопштавају из АМСС.

Радним данима интензитет саобраћаја опада у односу на дане викенда, али како је туристичка сезона у пуном јеку возачи морају рачунати на већи број возила ка Бугарској, Македонији и Црној Гори.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, у тунелу Бранчић на деоници ауто-пута између петље Љиг и петље Таково, данас од 10 до 18 часова изводиће се радови на одржавању ИТС опреме и система за управљање тунелима. Радови ће се изводити уз потпуну обуставу саобраћаја у возним тракама леве и десне тунелске цеви, а саобраћај ће се одвијати претицајним тракама.

Због радова на редовном одржавању моста преко реке Деспотовице у Брђанима, саобраћај се од 7 до 17 часова одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

Радова има и на магистралном путу Чачак (Гуча) – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, због којих се радним данима од 8 до 16 часова саобраћај одвија уз наизменично пропуштање возила, док се викендом враћа редован режим саобраћаја.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима тренутно нема задржавања дужих од 15 минута, а на граничним прелазима Градина, Гостун, Прешево и Хоргош она су повремено дужа у данима појачаног саобраћаја.

Поделите вести