[rstr_selector]

АМСС: Потребан опрез у вожњи због поледице, магле и одрона на појединим путним правцима

Услови за вожњу су слични јучерашњим. Посебан опрез се саветује због поледице на путевима али и магле која се јавља поред речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река. Из АМСС упозоравају на опасност од одрона, нарочито на подручју Ибра, између Рашке и Руднице, као и кроз Овчарско – кабларску, Грделичку, Сићевачку и Дренску клисуру.

Саобраћај је измењен због радова на изградњи новог кружног тока на улазу у Горњи Милановац. Улица Кнеза Александра из правца Невада ка центру града је затворена, а саобраћај Крагујевачком улицом, који долази из смера Крагујевца, преусмерен је  на трасу магистралног пута до наредне петље преко које се улази у Горњи Милановац.

Због радова на реконструкцији државног пута Куманица – Камењача, који обухватају и радове на изградњи четири нова моста, саобраћај се на једном делу пута одвија девијацијом, а забрањен је за камионе са приколицом.

На деоници Пожега – Косјерић у току су радови на реконструкцији моста преко реке Ненадковице. Саобраћај се одвија преко привремене девијације наизменичним пропуштањем помоћу семафорске сигнализације.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема задржавања, док се на теретним возила вишесатно задржавају на улазу у Мађарску, Хрватску и Бугарску.

Поделите вести