Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Прогнозирано погоршање времена захтева посебну пажњу и опрез у вожњи

Јачи пљускови и смањена видљивост који су прогнозирани за данас, као и опасност од јаких удара ветра, стварају услове у којима је вожња тежа, посебно на главним путним правцима на којима је због туристичке сезоне саобраћај појачан. Зато се саветује опрезна вожња посебно у брдско-планинским пределима где на путевима може бити поломљеног грања које су ветар или бујичне воде нанеле, поручили су овог јутра из АМСС.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута, док су на теретним она вишесатна. Током дана променљива и дужа чекања могућа су на прелазима Батровци, Хоргош, Градина и Прешево. Сви који планирају пут ван земље, подсећају се да на време припреме сва потребна међународна документа за земље кроз које пролазе, али и у којима бораве, подсећају из АМСС. 7 је сати и 50 минута, радио џенарика вам жели добро јутро, а вама који путујете срећно и безбедно путовање.

Према информацији из Јавног предузећа „Путеви Србије” до суботе 29. јула изводиће радови на поправци ознака на коловозу, на делу државног пута, деоница Прељина – Паковраће. Радови ће се изводити у зауставној траци, најпре једног, а затим и другог смера, и биће обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Данас до 14 часова изводе радови на замени одбојне ограде у разделном појасу на државном путу, деоница Љиг – Таково, у смеру ка Чачку. Током извођења радова биће заузета претицајна саобраћајна трака, а радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

На деоници пута Таково – Клатичево, у току је обустава саобраћаја због радова на реконструкцији у оквиру изградње обилазнице око Горњег Милановца. Саобраћај се од Такова ка Горњем Милановцу одвија општинским путевима кроз Таково, Брусницу и Горњи Милановац, а од Горњег Милановца ка Такову, државним путем до Клатичева, па до општинских путева кроз Врнчане, Калиманиће и Синошевиће.

На деоници пута Пожега – Косјерић у току су радови на реконструкцији моста преко реке Ненадковице. Саобраћај се одвија преко привремене девијације на којој се возила пропуштају наизменично, семафорском сигнализацијом.

Поделите вести