Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Проходност путева боља, али је и даље потребан опрез због одрона и наноса услед изливања река

Престанак падавина, стагнација и повлачење појединих река у своја корита, допринели су бољој проходности путева. Ипак, и даље се саветује опрез на деоницама које су претходних дана биле погођене временских неприликама. На снази је препорука да се у тим крајевима заобилазе локални путеви, а да се користе путеви И приоритета, саопштили су из АМСС-а.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, на путним правцима Мрчајевци-Краљево код Адрана и Мрчајевци-Слатина, и даље је на снази обустава саобраћаја због оштећења на путној инфраструктури услед изливања река. Након обуставе, на деоници Прељина-Чачак-Асановац, после тунела у Овчар Бањи, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила услед осипања обале.

На путном правцу Лучани-Марковица саобраћај је нормализован након прекида услед изливања воде на коловоз.

Данас ће у периоду од 8:30 до 12 и од 13 до 17 часова, због асфалтерских радова на снази бити обустава саобраћаја на државном путу Краљево – државна граница са Црном Гором, деоница Рибариће – Мехов Крш. Алтернативни путни правац је: Нови Пазар – Пазариште – Тутин – Мехов Крш – државна граница са Црном Гором.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима овог јутра нема дружих задржавања.

Због сунчаног времена које је прогнозирано за наредне дане, возачима се саветује да обрате пажњу на бициклисте и мотоциклисте на путевима, који су у овом периоду године чести учесници у саобраћају.

Поделите вести