Претрага
[rstr_selector]

АМСС: Проходност путева добра, магла може смањивати видљивост

Проходност путева је добра, а током јутра магла може успоравати вожњу по котлинама и речним долинама централне и југозападне Србије, као и на Пештерској висоравни где видљивост може бити смањена на 500 до 800 метара, а локално и испод 100 метара. Возаче у току дана очекују суви коловози и нешто умеренији интензитет саобраћаја, а због грађевинске сезоне која је у току већи опрез потребан је на деоницама на којима се изводе радови, саопштавају из АМСС.

Због радова на реконструкцији моста преко реке Кладоробе, измењен је режим саобраћаја на деоници магистралног пута Косјерић – Пожега. Саобраћај се преусмерава на државни пут II А реда – Карађорђеву улицу и улицу Николе Тесле у Косјерићу. Радови ће трајати до 16. септембра.

Због радова на санацији клизишта на државном путу Пријепоље – Бродарево, код места Дуга Лука, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила и регулисан је семафорима.

Завршени су радови на поправци плочастог пропуста у Горичанима, на деоници Чачак – Горичани, саобраћај се одвија нормално и укинута је забрана за пролаз возила чија укупна маса прелази 12 тона.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима возила се на граничном прелазу Хоргош на излазу из земље задржавају око сат времена, колико је и време чекања на Градини на улазу у нашу земљу, док се на граничном прелазу Прешево на излазу из земље возила задржавају око 50 минута. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Поделите вести