[rstr_selector]

АМСС: Путеви у Србији проходни, неопходан опрез због влажних коловоза

Саобраћај ван градских средина је умереног интензитета, опрезна вожња и даље је неопходна због магле, нижих температура и поледице, зато се и на путевима где су коловози само местимично мокри саветује вожња на безбедном одстојању уз контролу брзине.

У наредним данима се очекује више возила, због чега на главним граничним прелазима може долазити до дужих задржавања. Све је већи број деоница на којима је због радова успорен или измењен саобраћај, и где треба поштовати постављену саобраћајну сигнализацију.

На деоници ауто- пута Милош Велики између петље Таково и петље Прељина, у тунелу Шарани, изводе се радови на рехабилитацији коловозног застора у десној цеви, а саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела.

На делу магистралног пута Чачак – Гуча – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, изводе се радови на редовном одржавању. Саобраћај се радним данима, од 8 до 16 часова одвија уз наизменично пропуштање возила, док се викендима и током предстојећих празника враћа редован режим саобраћаја.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања, уз подсећање да је увек потребно рачунати и на време неопходно за пролаз контролних терминала у суседним земљама. На теретним терминалима возила се и даље задржавају вишесатно на излазу из земље ка Мађарској, Бугарској и Хрватској.

Поделите вести