[rstr_selector]

АМСС саветује опрез у вожњи због кише и поледице

Због кише и суснежице, а понегде и краткотрајног снега, возачима се саветује да смање брзину и прилагоде вожњу условима на путу.

Према извештају зимске службе ЈП „Путеви Србије”, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на путевима II и III приоритета одржавања на територији Новог Пазара, Колубаре, Крушевца, Ивањице, Ниша, Ужица и Врања.

И даље су непроходни путни правци Одвраћеница – Преко Брдо и Рашка – Кути – Одвраћеница, а забрана за шлепере и камионе са приколицом на снази је на деоницама Узићи – Ужице – Борова Глава, Ужице – Дуб преко Кадињаче, Јошаничка Бања – Копаоник, као и на путевима у планинским пределима Ивањице, Нове Вароши и Ваљева.

Због реконструкције пута у оквиру изградње обилазнице око Горњег Милановца, саобраћај је обустављен на деоници Таково – Клатичево. Од Такова ка Горњем Милановцу саобраћај се одвија општинским путевима кроз Таково, Брусницу и Горњи Милановац, а од Горњег Милановца ка Такову, државним путевима до Клатичева, па до општинских путева кроз Врнчане, Калиманиће и Синошевиће. Са ауто-пута Милош Велики, ка Горњем Милановцу, возила која се крећу из правца Београда могу се искључити на петљи Љиг, а возила која се крећу из правца Чачка на петљи Прељина, на Ибарску магистралу. Након искључења на петљи Прељина, до Такова се долази обилазно – Ибарском магистралом до Љига, па ауто-путем до Такова.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема дужих задржавања, док се и данас очекују вишесатна задржавања за теретна возила ка Мађарској, Хрватској и Бугарској.

Поделите вести