[rstr_selector]

АМСС саветује опрезну вожњу због поледице и одрона на путевима

У јутарњим и вечерњим сатима магла и ниска облачност смањују видљивост и отежавају саобраћај дуж речних токова, по котлинама и преко превоја, а јутрос магле има највише у планинским пределима, наводе у АМСС. Возачи се упозоравају на могуће одроне који се јављају на путевима кроз стенске усеке и клисуре, а учестали су на деоницама Ибарске и Ђердапске магистрале, као и на путу који од Нове Вароши води ка Црној Гори. Коловози су и даље мокри, на појединим путевима има и расквашеног снега, а због ниских температура могућа је и поледица.

Према извештају зимске службе ЈП „Путеви Србије”, и даље важи забрана за камионе са приколицом и шлепере на путевима II и III приоритета на подручју Ваљева, Шапца, Рашке и Новог Пазара.

Из овог предузећа обавештавају и да се продужава измена режима саобраћаја због радова на изградњи новог кружног тока у Горњем Милановцу, уз затварање Улице Кнеза Александра у смеру ка центру града из смера Невада. Саобраћај који је функционисао кроз Крагујевачку улицу из смера Крагујевца, преусмерен је на трасу магистралног пута до наредне петље преко које се улази у Горњи Милановац.

Према подацима Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима, док на теретним возила дуже чекају на улаз у Мађарску, Хрватску и Бугарску.

Поделите вести