[rstr_selector]

АМСС: Саветује се опрезна вожња уз обавезно коришћење зимске опреме

Први дани зиме донели су у појединим крајевима Србије зимске услове за вожњу. Снег који је током ноћи падао, на кратко је успорио саобраћај на путу који од Златибора и Борове Главе води ка Новој Вароши. А како је и за данас најављен снег на планинама, саветује се опрезна вожња уз обавезно коришћење зимске опреме.

И данас се очекују дужа задржавања на нашим улазним путничким терминалима на фреквентним прелазима са Мађарком и Хрватском Најоптерећенији је гранични прелаз Хоргош на коме се међупростор често брзо попуни. Према последњем извештају Управе граничне полиције, на овом граничном прелазу на улазу у Србију задржавања су променљива и чека се око сат времена. На осталим граничним прелазима са Мађарском тренутно су задржавања до пола сата. Слична ситуација је и на прелазу Батровци са Хрватском, задржавања на улазу у Србију су променљива, од 30 до 60 минута, док су на прелазу Шид тренутно око пола сата, али ће се у току дана мењати и биће дужа. Возачима се саветује да користе мање оптерећене граничне прелазе на којима се брже пролази.

Према информацији из зимске службе ЈП „Путеви Србије”, саобраћај се одвија без ванредних застоја и прекида, успорен је једино на деоницама на којима има радова.

И данас ће од 10 до 16 часова саобраћај бити обустављен на деоници Кокин Брод – Прибојска Бања, због радова на асфалтирању на мосту Вранеша. Након 16 часова, одвијаће се наизменичним пропуштањем возила. Алтернативни путни правац је Кокин Брод – Бистрица – Прибој.

 

Поделите вести