Претрага
[rstr_selector]

АМСС: У нижим пределима коловози влажни, у планинским неопходна употреба ланаца

Пред возачима је још један дан са зимским условима вожње, посебно у планинским пределима Ужица, Ваљева, Нове Вароши, Ивањице, Сјенице, Новог Пазара, Чачка и Крушевца где је било највише снежних падавина и где је обавезна употреба зимских гума и ланаца.

На појединим путевима у овим подручјима уведена је забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере, а од путева I реда то је Ваљево – Пожега преко Подбукова, као и пут који од Ваљева преко Дебелог Брда води ка Бајиној Башти.

Снежне падавине су у слабљењу, а крајем дана се према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода очекује престанак снега. У Војводини и источним крајевима Србије снежних падавина је било најмање, па су путеви у овим подручјима углавном мокри. Вожњу у овим крајевима данас могу отежавати магла, ниске температуре и поледица, саопштавају из АМСС.

Препорука возачима је да и на путевима где су коловози местимично мокри возе на безбедном одстојању уз контролу брзине.

Јак ветар ће и данас стварати снежне наносе у планинским пределима. Обилне снежне падавине, а затим и отапање снега, донеће нове опасности на путевима, попут одрона и бујичних вода.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима тренутно нема дужих задржавања, а теретна возила на граничним прелазима Хоргош, Келебија и Шид, на излазу из земље чекају пет сати, на Батровцима се садржавају до шест сати, на Богојеву три, на граничном прелазу Бездан два, а на Градини и граничном прелазу Бачка Паланка сат времена.

Поделите вести