[rstr_selector]

АМСС упозорава на опасност од проклизавања на путевима

Према извештају АМСС, боља је проходност путева у западним и југозападним крајевима, али је и даље присутна опасност од проклизавања. Сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, а на путевима II и III приоритета снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Ивањице, Крагујевца, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ваљева и Новог Пазара. Саобраћај се успорено одвија и преко планинских превоја у западним крајевима Србије, где је на снази забрана кретања камиона са приколицом и шлепера.

Према информацији из „ЈП Путеви Србије”, на делу магистралног пута Пожега – Косјерић, дошло је до појаве клизишта у близини места Тубићи где се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила. Продужени су радови на изградњи кружног тока у Горњем Милановцу због којих ће до 19. фебруара бити затворена Улица Кнеза Александра у смеру ка центру града, из смера Невада. Саобраћај Крагујевачком улицом из смера Крагујевца, преусмерен је на трасу магистралног пута, до наредне петље преко које се улази у Горњи Милановац. Радова има и на мосту преко реке Деспотовице где се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила, као и на делу магистралног пута између Златибора и Борове Главе где се возила наизменично пропуштају уз помоћ семафора.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима задржавања има само на теретним терминалима у смеру ка Мађарској и Хрватској.

Поделите вести