[rstr_selector]

АМСС: Упозорење за возаче због најављеног невремена

Могуће непогоде и обилне падавине које су прогнозиране за данас отежаваће вожњу, зато се возачима саветује максималан опрез. Велики број страних држављана и даље пролази кроз нашу земљу, што условљава појачан саобраћај на ауто-путевима, наплатним рампама и граничним  прелазима на којима се и данас очекују повремено дужа задржавања, саопштавају из АМСС.

Према подацима Управе граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош је најдуже задржавање на путничким терминалима на излазу из земље где се чека око 180 минута, док се на улазу у Србију чека око 30 минута. На Келебији се возила задржавају око 60 минута на излазу из Србије, а томе треба додати и задржавање на страни Мађарске.

Као алтернатива, могу се користити прелази Бајмок и Бачки Виногради чије је радно време викендом продужено. Гранични прелаз Бачки Виногради отворен је од 7 сати до 22 часа, док је Бајмок отворен од 7 сати до поноћи.

На граничном прелазу Градина са Бугарском тренутно нема дужих задржавања.

На Прешеву се чека око 40 минута на излазу из земље, а на  граничним прелазима са Црном Гором најдуже се чека на Гостуну на излазу из земље – око 45 минута, док се на Батровцима на улазу у нашу земљу чека око сат времена, а  задржавање на граничном прелазу Шид је краће – око 30 минута.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, интензивиран је рад на наплатним станицама. Сви наплатни канали, канали за дистрибуцију картица и канали за електронску наплату путарине раде 24 часа дневно.

Поделите вести