[rstr_selector]

АМСС: Услови за вожњу повољни, гужве на путевима током поподнева

Појачан интензитет саобраћаја очекиван је на свим путним правцима, јер се налазимо у периоду празничних дана по Грегоријанском календару, а почео је и пролећни распуст. На граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су променљива, како на главним тако и на оним мањим, саопштили су из АМСС. Према информацијама из Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама у Србији нема задржавања, а предузете су све мере са циљем бржег проласка возила.

Због радова на изградњи нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница, петља Лајковац као и наплатна станица затворене су за саобраћај. Алтернативни путни правац из смера Чачка према Лајковцу и Ваљеву је петља Љиг, а из смера Беоргада петља Уб. Од петље Љиг према Лајковцу и Ваљеву преусмеравање саобраћаја врши се преко државних путева кој ипролазе кроз насељена места Љиг и Ћелије, а од петље Уб према Лајковцу и Ваљеву  преусмеравање саобраћаја врши се преко путева који пролазе кроз насељена места Уб и Словац.

Према подацима Управе граничне полиције, на граничном прелазу Бајмок до 17. априла у данима викенда биће продужено радно време и то од 7 сати до поноћи, док ће на граничном прелазу Бачки виногради радно време до 18. априла бити од 7 сати до 22 часа. На нашим путничким терминалима за сада нема дужих задржавања. Из АМСС-а подсећају возаче да су током празничних дана задржавања на граници променљива, и да треба рачунати на врме које је потребно за пролаз контролних терминала код наших суседа, а што може продужити време чекања.

Поделите вести