[rstr_selector]

АМСС: Услови за вожњу повољни, задржавања на граничним прелазима до сат времена

Из АМСС саопштавају да добри временски услови растерећују вожњу, а умерене температуре и у најтоплијем делу дана олакшавају путовање, што ће возачима значити и током предстојећег викенда када се на путевима значајно повећава број возила која пролазе кроз нашу земљу.

Овог викенда улазимо и у део лета када саобраћај постаје двосмерно појачан, па с тим у вези Јавно предузеће „Путеви Србије” предузима све мере како би проток возила кроз наплатне станице био бржи. Отворени су сви канали, па задржавања тренутно нема.

Према информацијама добијеним из Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза задржавања су до сат времена. Толико се чека на излазу из Србије ка Бугарској, на граничном прелазу Градина. Саобраћај на граничном прелазу Хоргош је појачан, па се на нашим улазним терминалима тренутно чека око 50 а на излазним око 20 минута. На Келебији се на нашим улазним терминалима чека од 30 до 40 минута, док на излазним нема дужих задржавања. На прелазу Прешево са Македонијом, задржавања на улазу у Србију су око 15 минута, док се на улаз у Македонију чека око 40 минута.

Из Јавног предузећа „Путеви Србије” апелују на возаче који користе магистрални пут Мрчајевци-Краљево да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију код оштећеног моста у Адранима, јер су, како наводе, због непоштовања саобраћајних прописа саобраћајне незгоде на овом делу пута честе.

Из овог предузећа саопштавају и да се на путном правцу Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, до 31. јула изводе радови на редовном одржавању, радним данима од 8 до 16 ч, уз наизменично пропуштање возила, док се викендима враћа редован режим саобраћаја.

На ауто-путу Милош Велики, на деоници Прељина – Паковраће у оба смера, завршени су радови на поправци ознака на коловозу па се саобраћај сада одвија нормално.

Поделите вести