[rstr_selector]

АМСС: Услови за вожњу повољнији, али и даље потребан опрез кроз клисуре и усеке

Услови за вожњу би данас требало да буду повољнији, јер метеоролози не најављују пљускове, а прогнозирају температуру у најтоплијем делу дана од око 25 степени. Последице невремена су још увек присутне, зато се возачима саветује пажљивија вожња на путевима у шумским подручјима, кроз клисуре и усеке, а посебно у јутарњим сатима када магла може додатно отежавати видљивост, наводе у АМСС.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, данас почињу радови на санацији коловоза на државном путу Чачак – Горичани, који ће бити обезбеђени адекватном сигнализацијом и опремом, укључујући светлосну сигнализацију, Током извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Планирани рок за завршетак радова је 22. септембар.

Због асфалтирања коловоза данас ће на деоници регионалног пута Кокин Брод – Прибојска Бања – Јармовац,  саобраћај бити обустављен од 7 до 15 часова. Обилазни пут води преко Бистрице и Прибоја.

У току су радови на асфалтирању деонице магистралног пута иземђу Новог Пазара и Рашке, због којих ће и данас саобраћај бито обустављен од 7 до 17 часова и преусмерен за  путничка возила и аутобусе на стари пут између ова два места.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима задржавања нису дужа од нема 20 минута, осим на Прешеву где се на улазу у Македонију чека око 40 минута. Радним данима на теретним терминалима са Мађарском, Бугарском и Хрватском задржавања су вишесатна.

Поделите вести