[rstr_selector]

АМСС: Услови за вожњу променљиви, возачи се упозоравају на јак ветар и мокре коловозе

Услови за вожњу данас ће бити променљиви, с обзиром на честе промене времена. Из АМСС возаче упозоравају на повремене летње пљускове који могу бити праћени олујним ветром у поподневним сатима. Мокар коловоз и јак ветар могу бити опасни када је саобраћај појачан. Зато треба возити спорије и на безбедном одстојању. Најављује се још један талас појачаног саобраћаја сличан претходним викендима у којима ће и даље бити најоптерећенији путеви који воде из правца Западне Европе, ка Бугарској, Турској, Македонији и Грчкој па ће и улазно-излазни терминали на најфреквентнијим прелазима са овим земљама бити поново најоптерећенији. Наплатне станице раде пуним капацитетом. Отворени су сви канали за наплату путарине, како би проток возила био бржи. Тренутно је пролаз на њима без задржавања.

На граничном прелазу Хоргош формирана је дуга колона путничких возила на излазу из Мађарске. На нашим терминалима задржавања су променљива и крећу се од 40 до  90 минута. На Келебији и Бачком Брегу, задржавања на нашим терминалима су овог јутра 20 минута. На граници са Хрватском, најоптерећенији је прелаз Батровци, на којем је у функцији више терминала, а задржавања су од 30 до 60 минута. Ка Бугарској, на граничном прелазу Градина и овог викенда се очекују вишесатна задржавања, око 2 сата на излазним и око сат времена на нашим улазним терминалима. На граничном прелазу Прешево са Македонијом, задржавања на улазу у Србију су око пола сата, а око сат времена чека се на  улазу у Македонију. Појачан је саобраћај на прелазима са Црном Гором али на њима задржава тренутно нису дужа од 30 минута.

Из ЈП „Путеви Србије” апелују на возаче који користе магистрални пут Мрчајевци-Краљево да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију која регулише саобраћај код оштећеног моста у Адранима, јер, како наводе, управо због непоштовања саобраћајних прописа, саобраћајне незгоде су на овом делу честе.

Опрезна вожња је потребна и на деоници аутопута Милош Велики јер су у току радови преко реке Деспотовце у Брђанима. Путари су присутни и на две деонице магистралног пута од Косјерића ка Пожеги.

За данас су предвиђене две обуставе саобраћаја на магистралном путу Рибариће-Мехов Крш, од 7 до 12 и од 13 до 17 часова.

Поделите вести