[rstr_selector]

АМСС: Задржавања на граничним прелазима око сат времена

Викенд за нама је обележила смена туриста која је донела гужве на ауто-путевима и граничним прелазима. Сада је ситуација на путевима мирнија, а успореније се пролази само у зони радова, саопштавају из АМСС.

И даље је Хоргош најоптерећенији прелаз са Мађарском, где су према подацима Управе граничне полиције задржавања на улазу у нашу земљу око 60 минута. На Келебији се возила на улазним терминалима задржавају око 30 минута. Возачи могу користити мање алтернативне прелазе, уз подсећање да је радно време прелаза Бајмок и Бачки Виногради продужено само викендом и да су они сада отворени до 19 часова.

На улазним терминалима на прелазу Батровци возила се задржавају око пола сата, али рачунајте и на чекање на излазу из Хрватске. На граничним прелазима са Црном Гором нема дужих задржавања, док се на прелазу Прешево са Македонијом возила задржавају на улазно-излазним терминалима у интервалу од 30 до 60 минута. На излазу из земље ка Бугарској, Градина је и даље најоптерећенији прелаз где се чека око 60 минута.

На наплатним станицама нема задржавања, а због грађевинске сезоне која је у току, возачима се саветује опрезнија вожња и поштовање постављене сигнализације  на деоницама где је саобраћај  измењен или се одвија обилазним путевима.

Поделите вести