Angelina Mandić ostaje v.d. do izbora novog direktora „Zračka“

Angelina Mandić ostaje v.d. do izbora novog direktora „Zračka“

Skupština će postaviti nove članove, raspisaće novi konkurs i postaviće direktora koji ispunjava uslove bez obzira na to ko ga je predložio, kaže Mijailović

1

Direktorka Ustanove „Zračak“ iz Čačka, kojoj je istekao mandat u februaru ove godine, vršiće dužnost direktora ove ustanove do izbora novog, potvrdio je narodni poslanik Ostoja Mijailović. On je dodao i da će biti raspisan novi konkurs za direktora i to nakon što Skupština grada izabere nove članove Upravnog odbora.

Mijailović: Novinari treba da prepuste lokalnoj samoupravi da obavlja svoj posao

Naglasivši da će novi direktor morati da ispunjava sve uslove konkursa bez obzira ko ga je predložio, Mijailović je izneo i određene primedbe na rad novinara.

– Angelina Mandić će vršiti dužnost funkcije dok se ne izabere novi Upravni odbor, odnosno dok se ne zamene članovi koji su podneli ostavke na svoja mesta. Skupština će postaviti nove članove, raspisaće novi konkurs i postaviće direktora koji ispunjava uslove bez obzira na to ko ga je predložio. Mislim da pojedini čačanski portali i novinari ne bi trebalo da postavljaju direktore ustanova jer se oni nisu ni kandidovali na izborima ili su se možda kandidovali, ali nisu imali dovoljan broj glasova da budu u Skupštini. Treba da prepuste lokalnoj samoupravi, koja je dobila poverenje građana, da radi svoj posao. Nema potrebe da se pojedini portali kroz komentare bave direktorom „Zračka”, kaže Mijailović.

1 KOMENTAR

  1. 4 pitqnja i 4 odgovora:
    A sto se ti, narodni poslanice, bavis konkursom? To je krsenje zakona.
    Imate izabranog kandidata koji ispunjava uslove, što ga niste stavili na skupstinu? Niste, jer nije kandidat koalicije.
    Sto o ne za zavrsite zapoceti konkurs do kraja, jer je to jedino po zakonu? Ne smete da iznesete na skupstinu, znate vi sto.
    Zasto su gradjani besni? Jer ste bahati i bezobzirni u krsenju zakona.

POSTAVI ODGOVOR