Apoteka “Dr Dragiša Mišović” u Čačku i dalje dežura 24 sata

Apoteka “Dr Dragiša Mišović” u Čačku i dalje dežura 24 sata

0

Apoteka “Dr Dragiša Mišović” u Čačku, koja se nalazi u Skadarskoj ulici broj 11 i dalje ima dvadesetčetvoročasovno dežurstvo. Apoteka “Momčilo Katanić” na Gradskom šetalištu radnim danima radi od 7 do 16 časova, a subotom od 7 do 12 sati. Isto radno vreme važi i za sve druge objekte Apotekarske ustanove Čačak.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova. U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar u delu Brusnice – Starčevića put i biće saniran u toku pre podneva.

Grejanje

Grejanje u Čačku funkcionoše bez problema i biće usklađeno sa spoljnom temperaturom u toku dana. U Gornjem Milanovcu su svi stambeni i poslovni objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici uredno snabdeveni toplotnom energijom.


Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku obavila je u toku prethodna 24 sata 29 intervencija na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 11 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je bilo ukupno 13 intervencija, od kojih sedam na terenu, a šest u Hitnoj pomoći.

Bioprognoza

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Porodilište

Od subote, 4. aprila u čačanskom porodilištu na svet su došle tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja, dok je u subotu rođen jedan dečak.

Stanje na putevima

Pred nama je period lepog vremena koji vozačima donosi dobre uslove za vožnju i uglavnom suve puteve u nižim predelima, dok na mestimično vlažne kolovoze treba računati u planinskim predelima zbog otapanja snega, ali i česte pojave slabe magle i sumaglice u jutarnjim i večernjim stima. Porast dnevnih temperatura i prolećni uslovi za vožnju doneće i veće prisustvo biciklista i motociklista na ulicama unutar gradova i na putvima van naseljenih mesta. I pored toga što je poslednjih dana slabiji intenzitet saobraćaja, vozačima svih katergorija vozila će trebati više opreznosti i odgovornosti za vreme vožnje zbog prilagođavanja na druge učesnike u saobraćaju.
Nastavljaju se radovi na asfatiranju deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zrmlja – Užice zbog čega se u vremenu potpune obustave saobraćaja od 8 do 15 časova vozila preusmeravaju na put koji vodi kroz Mačkat. Usporena vožnja, vozače očekuje na deonici Pakovraće – Užice, gde se izvode radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se vozila naizmenično propuštaju.
Produženi su radovi na popravci mosta preko reke Trešjnice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica zbog kojih je saobraćaj obustavljen za teretena vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone i preusmeren na obilazni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR