April u Gradskoj biblioteci u znaku manifestacije „Štampana rečˮ

April u Gradskoj biblioteci u znaku manifestacije „Štampana rečˮ

Izložbu je prigodnom besedom otvorio dr Miloš Timotijević, muzejski savetnik Narodnog muzeja u Čačku, koji se osvrnuo na tradiciju štamparstva u Moravičkom okrugu, na Biblioteku koja predstavlja kamen temeljac za život knjige nakon njenog izlaska iz štamparije

0
Foto: Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis"

Juče je u Gradskoj biblioteci ,,Vladislav Petković Dis“ otvorena 22. po redu manifestacija ,,Štampana reč” i istoimena izložba čačanskog izdavaštva. Na otvaranju izložbe dodeljene su i nagrade „Isailo A. Petrovićˮ i „Danica Markovićˮ.
Nagrada Biblioteke koja nosi ime po prvom čačanskom štamparu Isailu A. Petroviću dodeljena je Slađani Tutunović za likovno-grafičko oblikovanje knjige „Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vekˮ, autora Dragane Božović,  koja je ovogodišnji dobitnik nagrade „Danica Markovićˮ za izdavački poduhvat u 2020. godini za pomenutu knjigu. Iz Biblioteke je najavljeno da je april u znaku manifestacije „Štampana rečˮ i da će publici biti predstavljeni romani „Velelepota sekundeˮ Nenada Gugla i „Šetačˮ Jovanke Živanović, kao i slikovnice Vesne Milošević. Manifestacija će biti  zatvorena programom u čast nedavno preminulog zavičajnog književnika i likovnog umetnika Nikole Nike Stojića.

POSTAVI ODGOVOR